Sinds 1994 ben ik werkzaam binnen de hulpverlening. Daarvoor heb ik 13 jaar gewerkt in het VO Onderwijs en het ontwikkelen en geven van een cursus voelt dan ook vertrouwd. In de loop van mijn werkzame jaren binnen de zorg ben ik meer en meer gaan werken met gezinnen en echtparen. Therapie vanuit een systeem theoretisch referentiekader waarbij onderlinge relaties centraal staan en de therapie plaatsvindt met gezinsleden heeft een enorme impact.

Binnen PSO (vrijgevestigde praktijk voor BGGZ en SGGZ) heb ik in de afgelopen 25 jaar ervaring opgedaan met alle leeftijdscategorieën maar vooral met adolescenten en volwassenen en heb veel ervaring met echtparen, gezinnen en groepen. De kracht van het relationele denken en handelen zit in het samen zoeken naar de verbinding en het verhaal waar ieder zich in kan vinden. Dan ontstaan er gesprekken die helend zijn en waar telkens weer voelbaar wordt dat het samen oppakken van problemen krachtiger is dan er alleen voor staan. Maar ook dat het beeld en dus ook de oplossing die gekozen wordt beter past in het leven van alle betrokkenen. Per mei 2020 ben ik gestart als Psychotherapeut BIG en GZ Psycholoog BIG bij De Spreekkamer en heb ik mijn werk als praktijkhouder/behandelaar binnen PSO afgebouwd.

Als systeemtherapeut ben ik opgeleid door Frans Boeckhorst en Maurizio Andolfi. En zeer geinspireerd door de manier waarop Esther Perel werkt. Naast het systeemtheoretisch kader vormt het inzichtgevende, psychodynamische kader een belangrijke basis binnen mijn therapieën. Ik hou  van een directe en concrete aanpak waarbij zowel de procesmatige kant als het beoordelen van de resultaten aan bod komt.
Als therapeut ben ik erg talig ingesteld. De manier waarop geformuleerd wordt en de wijze waarop verbanden onder woorden gebracht worden betekenen voor mij als persoon veel. Daarnaast maak ik ook graag gebruik van creatieve invallen en werkvormen waardoor het proces zich kan verlevendigen en verdiepen. Evaluatie en beoordeling van het leer- en therapieproces staan centraal en vormen een belangrijk onderdeel van het invoegen en de afstemming.

Verdere werkervaring:  Supervisor  & leertherapeut NVRG / NVP. Opleider / TTC gever en (hoofd)docent RINO Zuid en RINO Groep. Supervisor Huisartsen Instituut Erasmus MC  Rotterdam. Voor informatie over supervisie of leertherapie spreek de VM in van 06 422 892 94 of mail me en dan neem ik z.s.m. contact met u op.  Kosten per 45 minuten €105.= / per 60 minuten €140,=