Na mijn studie klinische pedagogiek ben ik opgeleid als GZ-psycholoog. Door mijn ervaring in de ambulante kinder- en jeugdpsychiatrie ben ik met de systeemopleiding gestart vanuit de overtuiging dat de kern van verandering bij kinderen en jeugdigen in het gezinssysteem ligt. Vanaf 1996 was ik werkzaam als systeemtherapeut in de binnenstad van Rotterdam met gezinnen met verschillende culturele achtergronden bij de Riagg Rijnmond Jeugdafdeling. Naast deskundigheid op het gebied van het werken met multiproblem gezinnen en transculturele systeemtherapie heb ik me gespecialiseerd door mijn werkzaamheden voor het psychotraumacentrum Kinderen en Jeugd van de Riagg Rijnmond. Ik heb brede ervaring met gezinnen waar acuut of chronisch trauma het dagelijks leven van het gezin ernstig beïnvloedt en de ontwikkeling van gezinsleden en hechtingsrelaties stagneren.  Ik heb ervaring met EMDR in gezinnen en Attachment Focused Family Therapy. Na 25 jaar werkzaam te zijn geweest in de kinder- en jeugdpsychiatrie heb ik recent de overstap gemaakt naar Molemann Mental Health in Rotterdam.

Vanaf 2007 ben ik gestart met lesgeven in systeemtherapie. Ik ben overtuigd van de kracht van deze manier van werken en wil graag mijn enthousiasme overbrengen op collega’s. Tussen 2007 en 2010 heb ik het blok Inleiding in de Systeemtherapie bij de GZ-opleiding in Nijmegen gegeven. Daarnaast ben ik vanaf 2009 werkzaam voor de RINO Utrecht en verzorg daar het blok Systeemtherapie bij de Psychotherapie Opleiding, Kinderen en Jeugdigen.

Sinds 2011 ben ik supervisor systeemtherapie  en sinds 2017 theoretisch opleider bij de NVRG. Daarnaast ben ik sinds begin 2017 supervisor kinder- en jeugd psycholoog bij het NIP.

mariekevonk@ocsysteemtherapie.nl