Mijn naam is Susan Miedema en ik ben al vele jaren werkzaam als systeemtherapeut. Gestart binnen het Justitiële kader en hier idealen nagestreefd maar uiteindelijk ging mijn hart sneller kloppen binnen de jeugdpsychiatrie. Ik heb vele jaren gewerkt bij Curium-LUMC voor verschillende klinische afdelingen (observatie-diagnostiek, eetstoornissen en gesloten afdeling) Binnen de instelling ben ik MDFT (multidimensionele familietherapie) gaan opzetten en gestart in een rol als supervisor. Hier is mijn interesse gestart om kennis over te dragen, van elkaar te leren en samen het vak verder uit te dragen.

Naast superviseren, coachen, inspireren en opleiden sta ik graag met beide benen in de therapiekamer en geniet ik van gezinstherapie en relatietherapie geven. De afgelopen jaren ben ik werkzaam bij Fortajeugd als systeemtherapeut en binnen de samenwerking van TTJ (ThuisTeamJeugd) ben ik bezig met het opzetten van een systemisch ambulant product binnen de jeugdzorg. Ik geef daarnaast individuele supervisie en groepssupervisie.

Mijn hart voor systeemtherapie is verder geraakt en verbreed door verschillende opleiders, de verschillende stromingen binnen de syteemtherapie maar ook de supervisanten, gezinnen en cliënten door de jaren heen. Ik lees graag mooie boeken, artikelen, laat mij inspireren door vakgenoten en mooie films. Het leven inspireert als je door een systemische bril mag kijken.

Het contact met mensen, het delen van verhalen, uitspreken van gevoel en oprecht geïnteresseerd zijn in wat de ander brengt is waar mijn passie en kracht ligt.

Vanaf 2021 ben ik gestart als supervisor bij de NVRG en ga nu met passie bijdragen aan de opleiding voor STW.